Menú Pàgina d'inici

Cursos i xerrades

 

1. VALORS PEL BENESTAR

Som més feliços en la anomenada societat del benestar? Si tenim més recursos econòmics i materials que mai, com és que cada vegada es diagnostiquen més depressions? Quines emocions ens genera el nostre passat? Estem satisfets amb la vida que portem? Com veiem el nostre futur?…
El taller es proposa fer reflexionar a les persones vers quins són els autèntics valors personals que ens porten a l’equilibri psicològic, al benestar o autèntica felicitat. Inclou una part teòrica i una part pràctica on es realitzen exercicis individuals (coneixement d’un mateix) i exercicis en grup (comunicació).
Per les característiques del taller no es limita el nombre d’assistents. Va dirigit a totes aquelles persones que tinguin algun interès especial en el seu creixement personal.

Contingut:

1. Satisfacció pel passat.
2. Felicitat en el present.
3. Optimisme pel futur.
4. Fortaleses i virtuts personals.

2. TÈCNIQUES DE RELAXACIÓ

A l’igual que no es pot estar trist i content alhora, no es pot estar tens i relaxat. La tensió és el disparador del nostre malestar emocional. En diferents situacions augmenta la nostra tensió i apareix l’ansietat (nervis, estrès,…). Si aprenen a relaxar-nos no mostrem tensió i millora el nostre estat físic (disminució del dolor), psicològic (emocions positives) i intel•lectual (augmenta l’atenció-concentració, memòria i creativitat). Hi ha qui ha comparat la relaxació amb “el paracetamol” va bé per a tot… i a més a més no presenta efectes secundaris.

Contingut:

1. Relaxació de Schultz (muscular, vascular, cor, respiració, … )
2. Exercicis visuals.
3. Exercicis auditius.
4. Exercicis sensorials.
5. Tornar a dormir.

3. JO ESTIC BÉ, TU ESTÀS BÉ (ANÀLISI TRANSACCIONAL)

L’Anàlisi Transaccional és un model per a comprendre la personalitat humana, les relacions i la comunicació. Amb un llenguatge senzill i entenedor, a l’abast de tothom, ens desvetlla els “misteris de la vida”:
Con sóc?
Com són els altres?
Com ens relacionen!
Taller molt pràctic on és realitzen mitjançant dinàmica de grups, exercicis d’autoconeixement i creixement personal.

Contingut:

1. Esquema de la Personalitat.
2. Les Transaccions (comunicació).
3. Estímuls Socials (reconeixement i carícies).
4. Posició Existencial (Jo estic bé, tu estàs bé).
5. Emocions Autèntiques i Emocions Substitutes.
6. Jocs Psicològics.

4. ACTIVACIÓ MENTAL


De vegades, ens preocupem per treballar els músculs del cos, per mantenir-nos en forma físicament, però ens oblidem del múscul més important: el cervell. A l’igual que fem gimnàstica física, cal fer, gimnàstica mental i no cal esperar a fer-nos grans. El taller pretén treballar tots els “músculs cerebrals” per mantenir-nos en forma i donar idees per poder realitzar els exercicis en la nostra vida quotidiana sense tenir que anar al gimnàs.

Contingut:

1. Exercicis d’atenció-concentració.
2. Exercicis de memòria (visual, auditiva,…).
3. Exercicis de raonament lògic.
4. Exercicis d’aptituds verbals (comprensió i fluïdesa).
5. Creativitat.

5. L’AUTOESTIMA (SEGURETAT I CONFIANÇA EN UN MATEIX)

Desenvolupar l’autoestima inclou tenir un sentiment de capacitat i vàlua personal, és a dir, de confiança i respecte per un mateix. La confiança i el respecte per un mateix consisteixen en la voluntat d’estar disposat a córrer riscos, la capacitat de posar-se a prova, l’aptitud pel coratge i per fer-se valer, per afrontar les dificultats de la vida… En definitiva, desenvolupar l’autoestima és ampliar la nostra capacitat de ser feliç.

Contingut:

1. Què és l’autoestima.
2. Persones sense autoestima i persones amb autoestima sana.
3. Com desenvolupar-la.
4. Obstacles al desenvolupament de l’autoestima.
5. Com educar-la.

XERRADES EDUCACIÓ

  • Tenim un problema de comunicació!!!:

(Com millorar les habilitats de comunicació interpersonal)

Moltes vegades en la nostra vida quotidiana (parella, fills,…) hem de parlar de coses que no ens és gens fàcil, dubtem, no sabem com ho hem de fer i ens quedem malament tant si hem parlat (de la manera menys adequada i poc oportuna) con si no ho fem (perquè amb tu no es pot parlar). Com parlar i escoltar per entendre’ns.

  • Disciplina, afecte i aprenentatge:

La classe de persona que el nen arribarà a ser dependrà principalment de l’afecte i del control que els pares exerceixin sobre ell. En funció del tipus d’educació que siguem capaços de realitzar estem afavorint un desenvolupament més o menys adequat de la personalitat dels fills.

  • La identificació: clau pel desenvolupament de la Personalitat

Hem passat d’una generació on el respecte cap als pares o adults s’havia de tenir pel simple fet de ser-ho, a una generació on el respecte ens l’hem de guanyar. El procés d’identificació ens explica con el fills poden aprendre dels pares pràcticament sense esforç i amb il•lusió. Qui s’identifica aprèn per imitació de models.

  • Com s’adquireix responsabilitat i gust pel treball:

Desenvolupar uns hàbits adequats i una capacitat de treball i esforç són necessaris per a la nostra adaptació social. Desenvolupar la motivació necessària per fer les coses i fer-les bé, tenir consciència de la satisfacció íntima i personal que s’obté quan ens sentim realitzats per allò que hem fet. Desenvolupar la motivació per l’assoliment.

  • Relacions de Dependència – Independència:

Mostrar una personalitat dependent és sinònim de passivitat, fracàs acadèmic-professional, insatisfacció personal i ansietat. La persona dependent no afronta els problemes, espera que els altres els resolguin i prenguin les seves decisions. Solen reaccionar amb ansietat i descontrol quan apareixen les dificultats per petites que siguin. Desenvolupar una personalitat independent és afrontar la vida amb seguretat i decisió, amb autonomia i capacitat per afrontar tots els problemes que aniran apareixen al llarg de la nostra vida.

  • L’autoestima: seguretat i confiança en un mateix:

Desenvolupar l’autoestima inclou tenir un sentiment de capacitat i vàlua personal, és a dir, de confiança i respecte per un mateix. La confiança i el respecte per un mateix consisteixen en la voluntat d’estar disposat a córrer riscos, la capacitat de posar-se a prova, l’aptitud pel coratge i per fer-se valer, per afrontar les dificultats de la vida… En definitiva, desenvolupar l’autoestima és ampliar la nostra capacitat de ser feliç.

Xerrades Homes i Dones: Ni millor ni pitjor: diferents

Les diferències fisiològiques entre homes i dones (força, cos, pes…) són clares i ningú les posa en dubte. El que no està tan clar són les diferències psicològiques, si bé, atribuïm maneres de ser diferent als homes i a les dones. Per exemple, sempre s’ha dit que elles són més emocionals i ells més racionals. La Neurologia diu que homes i dones presenten morfologies cerebrals diferents i que aquest fet dona lloc a formes de processar la informació de manera també diferent, amb tot el que aquest fet comporta.
Hi han estudis que emfatitzen el pes de la genètica en aquestes diferències i d’altres que donen prioritat a variables educatives o socio-culturals.
Que hi ha de cert en tot això? Probablement no som tan diferents, tots arrosseguem pors, inseguretats i carències. Potser allò que ens diferencia és quines són aquestes inseguretats i com les manifestem.
Conèixer les diferències per entendre’ns i combregar amb la idea de que, si bé, en algunes coses podem ser diferents, no som ni millor ni pitjor, sols diferents i en cap cas aquestes diferències poden justificar la desigualtat entre gèneres.

Amb l’amor no n’hi ha prou… Dinàmiques familiars i resolució de conflictes en l’educació dels fils

  1. Evolució de les relacions de parella.
  2. Els conflictes en les dinàmiques familiars i les conseqüències en els fills.
  3. Resolució adequada de conflictes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: