Menú Pàgina d'inici

Teràpies

• Teràpia Cognitiva-Conductual.

La Psicologia Cognitiva és fonamenta amb la idea de que no són els fets (estímuls) els que generen emocions positives o negatives sinó els pensaments, la interpretació que les persones fem d’aquests fets, depenent de la nostra història, experiència, creences i valors. No són els fets els que causen les nostres emocions, sinó els pensaments vers els fets, per tant, si podem canviar la nostra manera de pensar podem canviar les nostres emocions.
Útil pel tractament dels trastorns d’ansietat : fòbies, pors (parlar en públic, exàmens, …), timidesa o ansietat social, atacs de pànic, obsessions, insomni…etc.
També és aplicable al trastorns de l’estat d’ànim (depressions), trastorns de personalitat i trastorn del control dels impulsos.


• Tècniques de Relaxació i Autocontrol.

La relaxació és útil en si mateixa perquè ens permet una distensió muscular molt agradable i una sensació de benestar general, però també és un estat de consciència especial que ens ajuda a disminuir l’ansietat, a tenir un millor autocontrol i per tant més seguretat en un mateix, a prevenir les alteracions psicosomàtiques i al control dels pensaments.


• Teràpia en Anàlisis Transaccional.

L’Anàlisi Transaccional és un model per a comprendre la personalitat humana, les relacions i la comunicació. Amb un llenguatge senzill i entenedor, a l’abast de tothom, es desvetlla les respostes a preguntes com: Com sóc? Com són els altres? Com ens relacionen? Si ho adaptem a l’àmbit de l’educació responen a les preguntes: Quin tipus de pares som? Com són els nostres fills? Com ens relacionem amb ells?.


• Teràpia de parella.

Tècniques de comunicació per resoldre conflictes i enfrontar-se als problemes de parella.


• Estimulació Cognitiva.

Estimulació i manteniment de les funcions cognitives (memoria, atenció, fluïdesa i comprensió verbal, orientació especial i temporal, raonament abstracte…) en persones grans sense patologia o amb demències lleus i moderades.


• Orientació Professional.                                                                                    

Quines són les meves aptituds o capacitats? Que se’m dóna bé fer? Quin són els meus interessos? Que m’agrada fer? Com és la meva personalitat?. Quan tenim capacitats o aptituds per aquelles coses que ens interessen i la nostra personalitat no és un obstacle, la decisió està clara. Però no sempre és així. Ens cal ORIENTACIÓ!!!


• Orientació Familiar. Programa educatiu “Fem Persones” que inclou:

– Tècniques disciplinàries bàsiques.
– Autoestima.
– Educació de les pors.
– Educació de la conducta agressiva.
– Escolaritat i rendiment acadèmic.
– Temps d’oci (TV, videojocs, Internet…).
– Relacions familiars.
– Grups i relacions interpersonals.
– Drogues.
– Sexualitat.
Fem Persones.ppt

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: