Menú Pàgina d'inici

Somriu, va seriosament!!!

Diu un proverbi que “un somriure no gasta electricitat però dóna molta llum”. Un somriure genera l’emoció de l’alegria a qui l’expressa en el seu rostre. Aquest mecanisme neuronal és diu retroacció facial. Quan estem alegres, es dibuixa espontàniament un somriure en la nostra cara. PERÒ A L’INREVÈS TAMBÉ ÉS VERITAT. Quan un somriure és dibuixa en el nostre rostre, s’envien missatges al nostre cervell que interpreta el gest com un signe d’alegria i per tant segrega els corresponents neurotransmissors i, el nostre estat d’ànim millora!!!

Compte!!! El mecanisme funciona també per a les emocions desagradables: fer mala cara tendeix a fer decaure el nostre estat d’ànim!

Us proposava l’exercici de agafar un llapis i posar-lo uns minuts entre les dents i observar que passa amb el vostre humor. En un altre moment que el fiquéssiu sobre el llavi superior mantenint-lo en equilibri subjectant-lo amb el nas. I que també observéssiu que passava amb el vostre humor.

 Captura de pantalla 2015-02-08 a les 12.53.45

(Exercici proposat per Yves-Alexandre Thalman. Cuaderno de ejercicios de psicologia positiva. Ed Terapias Verdes).

El llapis entre les dents ens força a somriure, mentre que el del llavi ens fa posar mala cara. La sensació, l’humor que sentim no és el mateix. És així?

Per tant un senzill exercici que podem fer és practicar alguns minuts al dia de

posar-nos el llapis entre les dents per a sentir-nos bé. Tan fàcil com això!!!

A la llarga, però, és millor un somriure de veritat que es genera quan desenvolupem el nostre sentit de l’humor. Com diu el psiquiatra Luis Rojas Marcos, l’humor ens ajuda a mantenir una saludable distància emocional de les desfetes i incoherències de la vida, i a veure la part còmica en nosaltres mateixos i en les circumstàncies que ens amenacen. La perspectiva humorística és una bona estratègia de defensa, doncs ens calma a l’hora d’explicar-nos les coses que ens inquieten i ens permet compartir-les amb les altres persones. Per tant, a fer exercicis per desenvolupar el nostre sentit de l’humor…

Rosa Barceló i Aznar

Categories:Uncategorized

rosabarcelo

A %d bloguers els agrada això: