Menú Pàgina d'inici

Alegria

ALEGRIA

Vivim en un món i una època cada vegada més estressant, incerta i complexa. Portem ja massa temps on tot són males notícies i no veiem la llum enlloc. L’estrès amb final és menys estrès però quan no hi veiem el final, quan no ens podem aferrar a res que ens faci pensar en una millora, l’estrès, el malestar és més gran.

La pregunta és: en aquest context és pot sentir, manifestar i expressar ALEGRIA? Podem riure? La resposta és SÍ. Podem i ho hem de fer perquè l’alegria és una emoció reparadora i regeneradora.

Com hem comentat moltes vegades, les creences vers les coses, els fets, les emocions o les persones són molt importants. Són les nostres creences les que guien les nostres accions… Segons el que penso, sento i faig o deixo de fer. Per tant cal que adoptem aquestes creences vers l’alegria perquè són fets demostrats:

1. Viure amb alegria estimula el nostre sistema immunològic que ens protegeix en front les malalties.
2. Les emocions positives i negatives són contagioses per tant deixem-nos contagiar per persones que expressen emocions positives o millor encomanem-les nosaltres.
3. Massa tristeses o massa alegries a la vegada estressen l’organisme, són els estats d’ànim positius amb moderació els beneficiosos per la salut física i emocional.
4. Ser una persona trista o alegre NO és una qüestió de temperament que no pot canviar-se. S’hi pot fer més o menys!!!
5. L’alegria de viure no s’aconsegueix d’una vegada per sempre, és una disciplina de la vida que s’ha de cultivar.
6. L’alegria de viure depèn més d’allò que SOM que d’allò que tenim. El domini de les emocions proporciona més felicitat que les possessions i els plaers.
7. Practicar un esport té un efecte antidepressiu ja que estimula la secreció d’endorfines.

L’alegria és una emoció que ens hem de permetre i compartir. Malgrat hi hagi (i sempre n’hi haurà) gent que no està per a riure o problemes que ens afecten. És necessària. I no aprofitar les moltes o poques oportunitats que tenim per a riure no ens ajuda a res, no ens resoldrà els problemes que puguem tenir.

A vegades ens costa riure perquè pensem que hi ha gent que pateix, perquè no m’ho mereixo (no he acabat la feina o no ho he fet prou bé…) o perquè pensem que després passarà alguna cosa dolenta…. Tot això no té raó de ser, deixar de riure quan toca no ens evitarà ni farà que passi o no passi res que hagi de ser. És un PENSAMENT MÀGIC o contaminat. A més a més, l’alegria apropa a les persones: un somriure és la distància més curta entre persones.

Conte: a punta d’alba a la muntanya un excursionista de ciutat es va trobar amb un pastor. I li va preguntar: quin temps farà avui?
Molt tranquil va respondre el pastor: el temps que m’agrada.
Impacient per obtenir una resposta, l’excursionista va insistir: i quin temps és aquest?
No ho sé encara, va respondre el pastor divertit…
Però, llavors, com pots afirmar que serà el temps que a tu t’agrada? Replicà amb un puntet d’irritació, l’excursionista.
I el pastor va dir: al llarg de la meva vida, m’he adonat de que no sempre puc tenir allò que m’agrada, així que he decidit que m’agradi allò que tinc. Aquesta és la raó per la que estic tan segur de que tindrem el temps que a mi m’agrada…

Segons Enric Castellví, expert en el tema, cal preparar una farmaciola del riure. És una ferramenta de primers auxilis per als moments on tot pareix que està malament, quan les preocupacions ens invaeixen amb pensaments desalentadors i sentiments de fracàs. Per superar els nostres atacs de tristor.
Ha d’incloure aquelles petites coses que ens arranquen el riure i l’alegria: aquell acudit que l’hem sentit moltes vegades però sempre ens fa riure, la nostra pel·lícula de riure preferida, una foto amb els nostres amics o família rient, la música que ens genera alegria, una llibreta on apunten les anècdotes més divertides, objectes i un escrit amb els deu manaments del riure que jo he adaptat.

1. No deixis per demà allò que puguis riure avui.
2. Riu sense pressa.
3. Qui riu primer riu més vegades.
4. Riu i deixa riure.
5. Afortunat l’home que se’n riu de si mateix perquè mai li mancarà diversió.
6. Somriu a la vida i ella et somriurà a tu.
7. Un dia no rigut és un dia perdut.
8. Avui pot ser un gran dia, riu, i fes que així sia.
9. Passa la vida rient i et sentiràs estupend.
10. Un somriure costa menys que l’electricitat i dona molta llum.

Rosa Barceló i Aznar

Categories:Uncategorized

rosabarcelo

A %d bloguers els agrada això: