Menú Pàgina d'inici

Fortaleses o Virtuts

FORTALESES O VIRTUTS

Descobreix quines són les teves fortaleses o virtuts. Segons el test, allí on hagis puntuat més alt (entre 8 i 10) s’expressen les teves virtuts. Recorda que és quan actues des d’aquestes fortaleses que et sents bé perquè és el que dóna sentit a la teva vida i contribueixes al benestar dels altres. Puntuacions baixes (entre 1-3) representen les nostres febleses. El dimarts ho parlem!!!

1. Curiositat. Interès pel món que comporta estar obert a diferents experiències i flexibilitat davant els temes que no encaixen amb les nostres idees prèvies. Les persones curioses no es limiten a tolerar l’ambigüitat sinó que aquesta els agrada i intriga. La curiositat pot ser concreta (ex: mecànica) o global. Persones que participen de les novetats de forma activa i que no saben que és avorrir-se.
2. Amor pel coneixement.  Aprendre coses noves i aprofitar qualsevol oportunitat per augmentar els nostres coneixements. A aquestes persones els agrada llegir, visitar museus, probablement són expertes en algun camp o àrea de coneixement.
3. Judici i Seny, pensament crític i mentalitat oberta.  Capacitat per pensar amb concentració i analitzar les coses des de tots els punts de vista. Orientació realista, persona sense prejudicis i capaç de canviar d’opinió si així ho demostren les dades. No es precipiten en treure conclusions i no confonen els desitjos i necessitats de les persones amb la realitat de món.
4. Enginy, originalitat i intel·ligència pràctica.  Persona creativa que sap trobar fàcilment les eines o estratègies per assolir els seus objectius i maneres noves, diferents i adequades de resoldre els problemes.
5. Intel·ligència social, personal i emocional. Persona coneixedora de ella mateixa i dels altres. És conscient de les motivacions i sentiments de les altres persones i sap respondre a elles adequadament. Capacitat d’observar diferències en els altres vers els estats d’ànim, temperament, motivacions i intencions, i actuar en conseqüència. La intel·ligència personal permet accedir als sentiments propis i utilitzar aquest coneixement per comprendre i orientar el comportament propi i dels altres (I Emocional).
6. Perspectiva.  Persona sàvia que sap aprofitar la seva experiència per ajudar als altres a resoldre problemes des de difentents angles. Virtut que més s’aproxima a la saviesa.
7. Valor.  Persona que no s’acovardeix davant les amenaces, els reptes, el dolor i les dificultats. També fa referència a la capacitat d’enfrontar-se a situacions intel·lectuals o emocionals desfavorables, difícils o perilloses, resistint-se a les conductes d’evitació. Enfrontar-se al perill malgrat la por. El valor psicològic inclou tenir la fortalesa per enfrontar-se a experiències dures i a la malaltia greu sense perdre la dignitat.
8. Perseverança, diligència.  Persona constant en l’assoliment dels seus objectius de manera flexible, realista i no perfeccionista. Acaba allò que comença. No representa la recerca obsessiva d’objectius inassolibles.
9. Integritat, autenticitat, honestedat. Persona que diu la veritat i viu la vida de manera genuïna i autèntica, toca de peus a terra i no és pretensiosa. Mostrar-se com se és sense màscares.
10. Bondat, generositat. Persona amable i generosa disposada a fer favors. Gaudeix fent bones obres en benefici dels altres. Empàtica i comprensiva.
11. Estimar i deixar-se estima.  Persona que sap viure relacions íntimes i profundes amb els altres. Sap donar i rebre afecte. Va més enllà de l’amor romàntic…
12. Civisme, treball en equip, lleialtat.  Company lleial i dedicat que compleix amb la seva part i treballa per l’èxit conjunt aportant integritat a l’equip. Sap trobar l’equilibri entre l’obediència per la por i el respecte a l’autoritat.
13. Imparcialitat. Persona que sap separar els sentiments personals i li dóna una oportunitat a tot el món. Objectivitat.
14. Lideratge. Persona que sap organitzar activitats i motiva al grup per a que es duguin a terme, mantenint bones relacions i aprofitant les fortaleses de tots els membres de l’equip.
15. Autocontrol. Habilitat per mantenir els desigs, necessitats i impulsos quan la situació ho requereix. No n’hi ha prou en saber que és el correcte , cal ser capaç de fer-ho.
16. Prudència, discreció, cautela. Persona curosa que no diu i no fa res del que pot penedir-se. Les persones prudents tenen visió de futur i són dialogants. Saben resistir-se a l’impuls dels objectius a curt termini darrere de l’èxit a més llarg termini.
17. Humilitat i modèstia. Persona senzilla que no intenta ser el centre d’atenció i no es considera especial. Prefereix que els seus fets parlin d’ella.
18. Gaudir de la bellesa. Saber apreciar la excel·lència en tots els àmbits (natura, art, música, ciència, esport…) i en les accions quotidianes. Quan és intensa s’acompanya d’esglai i sorpresa.
19. Gratitud. Persona que és conscient de les coses bones que ens passen i no les dóna mai per suposades. Sempre disposa de temps per expressar el seu agraïment.
20. Esperança i optimisme.  Persona que espera el millor del futur, i planifica i treballa per aconseguir-ho amb il·lusió i optimisme.
21. Espiritualitat, propòsit, fe, religiositat. Fortes creences i coherents vers la raó i significat transcendent de la vida. Saber quin és el nostre lloc.
22. Perdó. Persones clements i no venjatives que saben perdonar i donar una segona oportunitat. El perdó de les ofenses produeix una sèrie de canvis beneficiosos en l’interior de les persones.
23. Sentit de l’humor, picardia.  Sap riure i fer riure els altres. Fonamental pel benestar…
24. Entusiasme, passió i empenta.  Persona plena de vida que sap transmetre-la als altres.

Llibre: Martin E. P. Seligman. La auténtica felicidad. Ed Vergara.

image

Categories:Articles

Tagged as:

rosabarcelo

A %d bloguers els agrada això: