Menú Pàgina d'inici

Decàleg Antiestrès

Decàleg Antiestrès

1. Aprendre a dir que NO a noves responsabilitats sense sentir-nos culpables o  creure que perjudiquem a alguna persona. Acabar allò que hem començat perquè tenir coses pendent cansa més que fer-les. Concentrar-nos en una sola cosa a la vegada. Prioritzar.

2. Oblidar-nos de la idea de que som indispensables, sense nosaltres els altres també continuaran. Saber delegar. Ens cansem menys si repartim el pes.

3. Demanar ajuda sempre que sigui necessari a les persones adequades i confiar perquè la desconfiança comporta un control excessiu i obsessiu de l’entorn que és esgotador.

4. Deixar de sentir-nos responsables del plaer o felicitat dels altres. Les altres persones no són nosaltres, estan amb mi, són part del meu món però no són la nostra identitat. Cadascú ha d’assumir la responsabilitat de la seva vida.

5. Saber distingir entre els problemes reals (aquí i ara) dels imaginats (futur i passat) i aquest últims eliminar-los perquè són una pèrdua de temps i d’energia.

6. Intentar descobrir el plaer de les coses quotidianes com una becaina després de dinar, menjar a poc a poc, passejar sense presses, una conversa sincera…

7. Distreure’ns al menys una hora al dia en activitats lúdiques necessàries pel descans mental i si pot ser amb bon humor, ens ajuda a desdramatitzar les responsabilitats.

8. Posar en ordre el nostre sentit de la responsabilitat, donant més importància a la responsabilitat de ser feliç que a la de ser perfectes o tenir èxit.

9. No tractar de demostrar el valor personal amb el compliment exacte de cada cosa que fem. El perfeccionisme és extenuant.

10. Ser flexible perquè la rigidesa és bona per a les pedres però no per les persones.

 

FORMULA ANTIESTRÈS = PRIMER NO PREOCUPAR-SE PER LES COSES PETITES I

IMG_0500SEGON RECORDAR QUE QUASI TOTES LES COSES A LA VIDA SÓN PETITES.

 

Categories:Uncategorized

rosabarcelo

A %d bloguers els agrada això: